Запрошуємо на Перший Форум Української гідроенергетичної платформи

Перший Форум Української гідроенергетичної платформи.

22 травня 2018 

Шановні колеги,

Маємо честь запросити Вас на Перший Форум Української гідроенергетичної платформи (УГП), який відбудеться 22 травня 2018 року (вівторок) о 10:00 за адресою: вул. Хрещатик, 7/11, м. Київ, зал «ADMIRAL HALL».

З метою зниження соціальної напруги та антропогенного навантаження на довкілля, що зумовлені хаотичним та непрозорим розвитком гідроенергетики в Україні, а також для налагодження конструктивного діалогу між усіма зацікавленими сторонами (владою, громадськістю, бізнесом, науковцями, міжнародними організаціями) для вироблення науково-обґрунтованих та збалансованих рішень щодо розвитку гідроенергетики в країні, Всесвітній фонд природи (WWF) в Україні ініціює створення Української гідроенергетичної платформи(УГП).

В рамках роботи Платформи будуть розглянуті шляхи вирішення соціально-екологічних проблем, спричинених незбалансованими розвитком великої та малої гідроенергетики в Україні. Обговорюватимуться пропозиції щодо формування в Україні стратегії сталого розвитку гідроенергетики, а також методи впровадження невідкладних заходів, спрямованих на зниження соціальної та екологічної напруги.

Під час Першого Форуму УГП будуть розглянуті наступні питання:

1. Шляхи вирішення екологічних і соціальних проблем малої гідроенергетики в Україні (в тому числі, планується створення робочих груп щодо (1) розробки екологічних критеріїв/стандартів для малої гідроенергетики, (2) розробки методології визначення особливо цінних річок та річкових ділянок, де будівництво МГЕС має бути забороненим, так звані «no-go areas» (з подальшим затвердженням на законодавчому рівні);

2. Методи прозорої та ефективної співпраці громадськості, бізнесу, державних та наукових організацій щодо проекту будівництва каскаду верхньодністровських гідроелектростанцій. Проект пропонується в рамках Програми розвитку гідроенергетики на період до 2026 року (Розпорядження КМУ від 13 липня 2016 р. № 552-р)

До участі у Форумі запрошуються представники державних, громадських організацій та бізнесу, науковці, міжнародні організації, ЗМІ та інші зацікавлені сторони.

Запрошуємо Вас взяти участь в роботі Форуму!

Звертаємо Вашу увагу на обов’язковість попередньої реєстрації

https://goo.gl/forms/0CqbJ1i2OHqHdPjl2

Реєстрація відкрита до 18 травня 2018 року.

Будемо вдячні за подальшу плідну співпрацю!